folkisverige_logo.gif
60.    Åsa berättar om sin barndom    Vart sjunde ord
Skriv vart sjunde ord!
Jag är född 1970 i Lindesberg Västmanland och jag har en bror är två år äldre. Båda mina är stockholmare men ville bo på och bli bönder.
När jag två år hittade de en liten som låg i Ångermanland i Rossön, by med ungefär 800 invånare, så flyttade vi dit. Gården var gammal behövde rustas men låg vackert på kulle med skog och vatten omkring.   och mamma började göra getost, som sålde med ganska stor framgång.
skaffade de fler djur - förutom getter vi kor, får, grisar och köttdjur. hade ett nära förhållande till djuren gården och jag blev förtvivlad när kalv eller gris måste slaktas. Under min uppväxt vägrade jag att äta som serverades hemma. 
Annars minns jag som ganska problemfri. Vårt hem var för besökare, det kom kunder som ost, och mina föräldrar hade också stort umgänge. De var mycket engagerade politik och miljöfrågor, typiska ”grönavågare” och folkkampanjen mot kärnkraft var det särskilt , minns jag.   
När jag var elva fick jag en egen häst, Fritjof, då gick min högsta dröm i , men först måste jag visa att skulle kunna sköta den där hästen, varje morgon i flera månader steg upp och ryktade vår ko, Tulla, 45 minuter, innan jag gick till .  
Jag hade lätt för mig i och var duktig i gymnastik och . Min lärare försökte få mig att på idrott, men jag var inte intresserad.    
Jag tyckte om att läsa. arbetade deltid på biblioteksfilialen i Rossön, hon tog hem travar med spännande - och ungdomsböcker till mig.

 
    Tillbaka  
 
    Huvudmeny