folkisverige_logo.gif
59.    Gustav berättar om sin barndom    Vart sjunde ord
Skriv vart sjunde ord!
Jag föddes 1983 och växte upp ett litet samhälle i norra Skåne. har en syster som är elva äldre än jag och en bror är åtta år äldre.
Mina föräldrar sig när jag var liten och hade inte så mycket kontakt med pappa. Mamma arbetade som sekreterare Länsstyrelsen och senare tog hon över herrekiperingsaffär som min morfar, Gustav Fridolin, startat. Den låg i Vittsjö i Hässleholms , så vi flyttade dit till ett hus.
Mamma gifte om sig med Allan, var idrottsledare och tränade löpning 1500 med min bror. Det var på sättet de träffades.
1993 drabbades min av en propp i hjärnan och delvis förlamad. Läkarna gav henne inget om att bli bra, men hon en fantastisk viljestyrka och efter envis kunde hon gå igen. Hon opererades gånger och låg ofta på sjukhus då var det mina morföräldrar som hand om mig.
När jag tänker på den här tiden minns jag som ganska trygg trots min mammas sjukdom. Morfar och mormor har betytt för mig och gör det .
Hösten 1994 när jag gick i sexan mitt första möte med politiken. Som för att vi hade skolkat fick och några kompisar i uppgift att på den långa valdebatten i TV. skulle debattera och lägga fram argument att man skulle rösta på just parti. Vi tre pojkar tyckte förstås de var jättetråkiga, alla utom en, nämligen språkrör Birger Schlaug.
Vi blev så att vi bestämde oss för att med i ungdomsförbundet Grön Ungdom. De ingen avdelning i Hässleholm, så då vi en! Det var så jag politiker, elva år gammal.

 
    Tillbaka  
 
    Huvudmeny