folkisverige_logo.gif
57.    En interpellation i riksdagen    Vart sjunde ord
Skriv vart sjunde ord!
”Det tragiska inte de onda människornas gärningar utan goda människornas tystnad”, lär Martin Luther ha uttryckt.  
När man ser tillbaka hur nazistiska och högerextrema rörelser samlats Sverige under senare år känns de högaktuella. Senast samlades 60 nazister för patetisk motdemonstration till det tåg för och mångfald, Prideparaden, som bland andra Orback och undertecknad deltog i. Men är de fler. På nationaldagen marscherade tusen genom huvudstaden.  
Man kan tycka att manifestationer det här slaget skulle kräva av Sveriges demokrater att man manar till , värdiga manifestationer och ett understrykande av människors lika värde och rättigheter. debatten om att göra nationaldagen den 6 till helgdag lovades från alla politiska att ordna manifestationer och samlingar för möta de rasister som vill ”shang-haja” dag. Men icke.   
Den 6 juni tusen högerextremister gick genom Stockholm var enda riksdagspartierna som ordnade motdemonstrationer Vänsterpartiet Miljöpartiet, samma partier som var emot göra nationaldagen till helgdag.   
Det faktum det vi bevittnat är de största samlingarna sedan andra världskriget skrämmer särskilt om man betänker att det etablerade verkar ha valt samma strategi gentemot högerextremismen den som misslyckades gentemot nazismen 30-talet. Man försöker tiga ihjäl samlingarna.   
strategin ger nazisterna just den arbetsro handlingsfrihet de önskar, det ger dem av att ha vunnit striden om och övertygelsen om att ingen kraft dem övermäktig.  Syftet med högerextremisternas marscher att låta ljudet av stöveltramp återigen i Europa. Att skrämma och visa styrka. Bara om vi visar att inte låter oss skrämmas, tystas eller kan vi bekämpa nazismen och värna .  
Efter mordet på syndikalisten Björn Söderberg alla partiledare, hela Fackförenings-Sverige och representanter näringsliv och regering under de svartröda för att visa att man inte att högerextremismen gör sig gällande genom , hat och våld i vårt land. innebar att den dåvarande högerextrema offensiven av sig, rörelsen föll samman och . När den nu återvänt i tilltagande , när medborgare med utländsk bakgrund tvingas en svensk kommun en dag om , när stöveltramp hörs igen, måste vi samlas under samma krav. Vi måste var samhället drar en gräns och demokratins överlägsenhet, då, men bara då, vi möjlighet att återigen fälla högerextremisterna rasismen.  
Mot bakgrund av detta vill fråga statsrådet Orback hur han ämnar för att möta den växande nazismen högerextremismen med en bred och värdig för demokratins ideal och humanismens principer.                                      

 
    Tillbaka  
 
    Huvudmeny