folkisverige_logo.gif
49.    Bröllopet i Rio    Vart sjunde ord
Skriv vart sjunde ord!
Den 2 januari 2001 reste Janviktor Rio de Janeiro, där hans son Jan-Olof gifta sig med brasilianskan Juliana Dos Santos. Jan-Olof Juliana hade lärt känna varandra fyra tidigare under en kurs i tyska Goethe Institut i Heidelberg.  
För Janviktor denna resa hans livs längsta och spännande. Han lämnade ett kallt, grått snöigt Stockholm och landade 24 timmar i ett tropiskt hett, bullrande och Rio. Han var ganska omtumlad när kom fram men före bröllopet hann installera sig i Julianas och Jan-Olofs , vila och umgås med sin blivande familj.  
Drygt hundra gäster hade bjudits , varav ganska många var brudparets studiekamrater Sverige och Tyskland. Vigseln ägde rum 6 januari kl. 15 i den presbyterianska i Copacabana. En svensk präst vigde och Jan-Olofs mamma, Sylvia, sjöng några folkvisor till pianoackompanjemang.   
Därefter begav sig till ett stort hotell vid stranden Copacabana, där en middagsbuffé stod framdukad. skillnad från bröllop i Sverige satt vid småbord och bara ett tal under middagen – det var Janviktor som tyska önskade de nygifta ett långt lyckligt liv tillsammans. De två var de enda som förstod vad han , men talet applåderades ivrigt av alla.  
blev det dans, men Janviktor kan dansa, så han satt och fin cognac och pratade med Sylvia, första fru, som han inte hade på många år.  
Under de följande gjorde han trevliga utflykter i Rio dess omgivningar. Här är han tillsammans Juliana och Jan-Olof på väg till Corcovado det berömda Projeto Cristo Redentor.

 
    Tillbaka  
 
    Huvudmeny