folkisverige_logo.gif
48.    Flytten    Vart sjunde ord
Skriv vart sjunde ord!
Ghazal och Aghbal bor på Götgatan 10 Norrtälje. De flyttade hit i april år från Vigelsjövägen som också i Norrtälje. På Vigelsjövägen bodde i en trea på 80 kvm. var en hyresrätt och de betalade 6800 kr 330 för elen, sammanlagt 7 130 i i hyra.
De trivdes ganska bra ville komma till ett lugnare och centralt område och började fundera på köpa en insatslägenhet istället.
Nu är mycket förmånligt att låna pengar till . Räntan är bara omkring 3 %. att få låna måste man ha fast inkomst och det har ju Ghazal och Aghbal.
När de såg en bostadsrätt på Götgatan var till gick de och tittade på den bestämde sig genast. Priset var 900 000.
är nästan lika stor, tre rum kök, och de kunde inreda den samma sätt som på Vigelsjövägen: vardagsrum, sovrum för föräldrarna och ett rum pojkarna. Den ligger högst upp i och har två balkonger!
Nu betalar inte hyra utan en avgift 3 130 kr i månaden till bostadsrättsföreningen de tillhör. Eftersom de lånade till insatsen måste de naturligtvis betala bankräntan är 2 600 varje månad och 750 amortering. Deras boendekostnad är nu 6 480 kr i månaden att jämföra hyran på 6 800 som de betalade Vigelsjövägen.
En annan fördel med att i bostadsrättslägenhet är att värdet på stiger. Norrtälje är en attraktiv kommun Stockholms län och många människor vill bostad här.

 
    Tillbaka  
 
    Huvudmeny