folkisverige_logo.gif
44.    Biston Safari, lagkapten    Vart sjunde ord
Skriv vart sjunde ord!
Aghbal har kört sin son Biston hans kamrat till en fotbollsplan i Roslagsbro. sitter utanför omklädningsrummet och väntar på Biston ska bli klar. Om en börjar en seriematch mellan Bistons Norrtälje BKV och Håbro från Uppsala.
har spelat i olika klubbar sen var sju år. Nu är han för Norrtälje BKV, pojkar födda –90, han tränar tre gånger i veckan.
träningspass håller på cirka en timme. gånger i månaden är det dessutom och för det mesta måste då Aghbal honom. Men han delar sonens intresse tycker att det är roligt att är duktig.
Biston hoppas att bli i landskapslaget för hela Uppland då ingår en ledarutbildning och han att bli tvungen att åka till Uppsala kanske varannan . Aghbal är orolig för det blir svårt för Biston att med skolarbetet om han ska satsa fotbollen.
Ett annat bekymmer är de kostnaderna som Bistons fotbollsspelande innebär. Medlemsavgiften 500 kronor om året och och hög är spelaravgiften. Varje år laget i cuptävlingar långt hemifrån, vilket 1 500 kr för en veckas inkvartering.
är en särskilt stor utgift för Bistons . Pojken växer snabbt och man måste nytt flera gånger om året. Till måste han ha tre slags skor: gräsunderlag, grusunderlag och innespel, och ett kostar minst en tusenlapp.
Sen är tröjor, byxor, strumpor och benskydd, som ut. Aghbal, som är politiskt medveten, upprörd över att priserna är så med tanke på att allt importeras Asien, där arbetarnas lön bara är procent av det som vi betalar .
Nu kommer pojkarna springande ut på och Aghbal tar fram sin videokamera att filma matchen. Det blir spännande!

 
    Tillbaka  
 
    Huvudmeny