folkisverige_logo.gif
39.    Aghbals arbete    Vart sjunde ord
Skriv vart sjunde ord!
Ahgbal Safari arbetar inom färdtjänsten i län. Hans passagerare har nedsatt rörelseförmåga andra funktionshinder som gör att de kan använda allmänna färdmedel. 
För att köra färdtjänstbuss måste man ha taxiförarutbildning en särskild färdtjänstutbildning och det har Aghbal. Han var taxiförare innan han i färdtjänsten och nu har han färdtjänstförare i två år.   
Idag hämtar sin buss i Norrtälje och trycker dagens körschema i skrivaren. Där står han ska hämta en kund vid kl. 9.15. Kunden ska köras till arbetsplats. En annan kund ska besöka , en tredje ska till Danderyds etc. Aghbal slutar inte förrän kl. 21.30 kväll.   
Så ser hans schema ut måndag till torsdag den här veckan. fredag arbetar han från 11.30 till , men på lördag och söndag är ledig. Han arbetar skift, vissa kl. 13-22, och han tjänstgör en per månad. Sammanlagt arbetar han 160 i månaden. Han tjänar 98 kr i , dvs. ca 16 000 kronor i månaden.   
tycker att hans arbete är hårt, med de långa arbetspassen, men det svårt att hitta ett annat, och måste ju försörja sig och sin .

 
    Tillbaka  
 
    Huvudmeny