folkisverige_logo.gif
32.    Gunillas arbete    Vart sjunde ord
Skriv vart sjunde ord!
Gunilla är bibliotekarie och anställd i Danderyds nordost om Stockholm. Hon tjänstgör på bibliotek, huvudbiblioteket i Mörby centrum och i Enebyberg. Hon arbetar heltid, dvs 40 i veckan. Tre dagar är hon Mörby och två i Enebyberg. Där hon också varje torsdag kväll. Dessutom hon var tredje lördag på biblioteket Enebyberg mellan kl 11 och 14.
Hon bäst i Enebyberg, för det är och lokalerna är rymliga och ljusa. huvudbiblioteket är det ganska trångt med fönster och starkt buller från trafiken .
Gunillas arbete är omväxlande, hon har olika uppgifter. Hon tar hand om böcker som kommit in, kollar fakturor för in böckerna i katalogen. En stor del av arbetstiden går åt att sätta upp återlämnade och nya i hyllorna. När hon är ute informationen hjälper hon låntagarna och svarar frågor. Om låntagaren vet författarens för- efternamn eller titeln på boken eller om vad den handlar om, så Gunilla kunna hitta rätt genom att i databasen. Finns inte boken inne hon hjälpa till att beställa den ett annat bibliotek.
Alla som kommer biblioteket lånar inte hem böcker. del sitter och läser tidningar och eller använder datorerna. De flesta av är kvinnor, vilket speglar samhället i . Man brukar säga att medelålders kvinnor de största kulturkonsumenterna i Sverige idag.

 
    Tillbaka  
 
    Huvudmeny