folkisverige_logo.gif
22.    Luz för tio år sen    Vart sjunde ord
Skriv vart sjunde ord!
För tio år sen var jag USA och läste statskunskap och internationell på ett universitet i South Carolina det djupt konservativa och religiösa södern, också kallas the Bible Belt. Här Sverige får vi ju veta så om USA och vi tycker att känner landet ganska väl, men vistelsen South Carolina blev för mig en omtumlande upplevelse.
Jag mötte en rasism en segregation som jag inte trodde , dvs rasismen riktades inte mot mig eller andra med latinamerikanskt ursprung, utan mot svarta. I matsalen satt svarta vita studenter vid skilda bord, svarta vita studenter sökte sig till olika och idrottsklubbar, de hade olika osv.
Jag delade rum med en tjej och jag lärde känna henne väl under det där året. Hon hur hon och hennes svarta kamrater av vita lärare – antingen ignorerades de eller också bombarderades de med frågor.
här gjorde mig helt förskräckt. Jag ju till de starka motsättningarna som varit, särskilt i sydstaterna, men det ju ändå gått 30 år sen studenter fick rätt att studera på . Den här kvardröjande segregationen är mitt och obehagligaste minne från året i . Men jag var också med om saker, jag lärde känna väldigt mycket och fick resa omkring i landet hel del. USA är ju så och så varierat – en sådan skillnad Sverige!

 
    Tillbaka  
 
    Huvudmeny