folkisverige_logo.gif
62.    Aghbal berättar om sin uppväxt    Repetera partikelverb
Välj partikel!
Aghbal: En del av skörden såldes på marknaden och då fick vi lite pengar. Morfar och mormor var jättesnälla och pysslade mig. Flera gånger kände jag att jag inte orkade längre och stack hemifrån.
Gustav: Jag känner kontrasterna därför att vi som sitter här vi kan vara så otroligt trygga.
Aghbal: I Ankara sökte vi FN:s flyktingkommissariat. Vi var mycket rädda för vi visste att iranska terrorister var mig. De insåg att de måste få mig ur Turkiet. När de fick klarsignal att Sverige skulle ta oss satte de oss på ett plan.
Luz: Vi vill stärka organisationer i u-länder genom att dela oss av våra erfarenheter. De demokratiska valen har kanske tryckts dem utifrån av givarländer. Kvinnorna födde grisar. För första gången fick de inte bara närvara i bykommittén utan också att vara och fatta beslut. När de hörde att en kvinna misshandlats av sin man gick de till den där mannen och skällde honom.
Morgan, som också är styrelseordförande, tar 25 000 kr i månaden.
Gustav: Vänsterpartiet och Miljöpartiet var att göra nationaldagen till helgdag. Den dåvarande högerextrema offensiven kom sig. Rörelsen föll och splittrades.
Luz: Trots att jag flyttat i hela mitt liv har jag aldrig känt mig rotlös.
Gustav: Jag föddes 1983 och växte i ett litet samhälle i norra Skåne. Mamma tog en herrekiperingsaffär som min morfar hade startat. Då bestämde vi oss för att gå i Grön Ungdom.
Åsa: Varje morgon i flera månader steg jag och ryktade vår ko i 45 minuter. Jag tyckte att läsa.
Ghazal: Med FN-bidrag satte pappa en kiosk där han sålde kakor och godis och leksaker. Om jag gick måste jag bära slöja.
 
            av
            efter
            emot
            in
            iväg
            med
            om
            på
            runt
            samman
            upp
            ut
            över

    Tillbaka  
 
    Huvudmeny