folkisverige_logo.gif
48.    Flytten    Adjektiv och substantiv
Skriv rätt form av adjektiven och substantiven! Skriv obestämd artikel (en/ett) där det behövs!
Ghazal och Aghbal bor på Götgatan 10 i Norrtälje. De flyttade hit i april i (år) från Vigelsjövägen som också ligger i Norrtälje. På Vigelsjövägen bodde de i (trea) på 80 kvm. Det var (hyresrätt) och de betalade 6 800 kr plus 330 för elen, sammanlagt 7 130 i (månad) i (hyra). De trivdes ganska bra men ville komma till ett lugnare och mer (central) (område) och började fundera på att köpa (insatslägenhet) istället. Nu är det mycket förmånligt att låna (peng) till (insats). (ränta) är bara omkring 3 %. När de såg att (bostadsrätt) på Götgatan var till (salu) gick de och tittade på den och bestämde sig genast. (pris) var 900 000. (lägenhet) är nästan lika (stor), tre (rum) och (kök), och de kunde inreda den på samma (sätt) som på Vigelsjövägen: (vardagsrum), (sovrum) för (förälder) och (rum) för (pojke).
Den ligger högst upp i (hus) och har två (balkong)! Nu betalar de inte (hyra) utan (avgift) på 3 130 kr i (månad) till (bostadsrättsförening) som de tillhör.
Eftersom de lånade till (hel) (insats) måste de naturligtvis betala (bankränta) som är 2 600 varje (månad) och 750 i (amortering). Deras (boendekostnad) är nu alltså 6 480 kr i (månad) att jämföra med (hyra) på 6 800 som de betalade på Vigelsjövägen.
(annan) (fördel) med att bo i bostadsrättslägenhet är att (värde) på den stiger. Norrtälje är (attraktiv) (kommun) i Stockholms (län) och många (människa) vill skaffa (bostad) här.

 
    Tillbaka  
 
    Huvudmeny