folkisverige_logo.gif
29.    Luz i Sverige, USA och Danmark    Prepositioner
Skriv preposition!
Jag gick ekonomisk linje gymnasiet och redan den tiden var jag oerhört intresserad internationella frågor och utvecklingsländer så studenten sökte  jag Internationella samhällsvetarprogrammet universitetet Växjö.
Där läste jag nationalekonomi, statskunskap och sociologi internationellt perspektiv och jag valde statskunskap som inriktning.
  Det här var ett treårigt program, och det tredje året fick man plugga utomlands. Jag åkte USA ett universitet South Carolina som hade starkt fokus Afrika söder Sahara och också internationell rätt.
  Universitetet låg det djupt konservativa södern och det var nog första gången mitt liv som jag egna ögon såg rasism, även om det inte drabbade mig personligen. Det var ett väldigt lärorikt år, många sätt.
  När jag kom tillbaka Sverige och var klar min grundexamen ville jag djupdyka just det som intresserade mig mest, nämligen u-landskunskap, så jag läste 60 poäng det ämnet Uppsala universitet.  
  Det var hösten 95. Sen blev det afrikanistik och jag skrev C-uppsats demokratiseringsprocessen Sydafrika och en mindre studie lokala politiska strukturer Botswana.
Hösten 98 pluggade jag Köpenhamns universitet, där det finns ett tvärvetenskapligt afrikainstitut. Det var roligt, för då fick jag möjlighet att umgås mina släktingar Danmark, som jag annars bara träffar ett par gånger året.

 
    Tillbaka  
 
    Huvudmeny